رکورد شکست ناپذیر دایی
سایت فدراسیون بین‌المللی فوتبال در گزارشی نوشت: رکورد 30 گلی که علی دایی اسطوره پیشین تیم ملی فوتبال ایران در مسابقات مقدماتی جام جهانی زده است، به نظر شکست ناپذیر می‌رسد.

دایی 7 گل در مقدماتی جام جهانی 1994 آمریکا و 4 گل در مقدماتی جام جهانی 1998 فرانسه زد و بعد در جریان مسابقات مقدماتی جام جهانی 2002 کره- ژاپن 10 گل دیگر به این تعداد اضافه کرد تا به رکورد 21 گل "کازو میورا" برسد. وی سپس در مقدماتی جام جهانی 2006 آلمان با به ثمر رساندن 9 گل دیگر، رکورد قبلی خود را هم پشت سر گذاشت.

اما رکوردها به وجود می‌آیند که بشکنند. قطعا این بار در رقابت‌های مقدماتی جام جهانی در آسیا مهاجمان مشتاق بسیاری هستند که می‌خواهند پا جای پای علی دایی بگذارند.

در حال حاضر "رایایوت چایکامدی" بازیکن شماره 9 تایلند که برای تیم "پیسیکو بین دین" ویتنام بازی می‌کند، با به ثمر رساندن 7 گل در چهار مسابقه مقدماتی جام جهانی، پیشتاز است.

این مهاجم 26 ساله بعد از گلی که مقابل یمن در مرحله دوم مقدماتی جام جهانی 2006 زد، در مسابقات مقدماتی جام جهانی 2010 در جریان تساوی یک بر یک تیمش مقابل همین تیم دوباره گلزنی کرد و بعد در ماه گذشته نیز تیمش را با تک گل خود در مسابقه برگشت در بانکوک راهی مرحله سوم کرد.

تایلند با پیروزی در مجموع 13 بر 2 مقابل ماکائو به دور دوم صعود کرده بود. 5 گل این مسابقه را چایکامدی زد.

"ماکسیم شاتسیخ" ازبک با به ثمر رساندن پنج گل در دیدار با چین تایپه، دومین گلزن مسابقات مقدماتی جام جهانی در آسیاست.

تیم ملی فوتبال ازبکستان مسابقه رفت مقابل تایپه را 9 بر صفر در تاشکند برد و بعد با پیروزی 2 بر صفر در تایپه، به دور سوم راه یافت.

ستاره تیم دینامو کی‌یف علاوه بر تک گلی که مقابل عمان در سپتامبر 2001 زد، در مسابقات مقدماتی جام جهانی 2006 آلمان هم پنج گل زده بود.

لازم به ذکر است 10 گل از 11 گلش در مسابقات مقدماتی جام جهانی در دیدارهای داخل خانه و در تاشکند زده شده است.

در این فهرست "زیاد شعبو" و "راجا رافع" از سوریه با چهار گل مشترکا سوم هستند. این زوج مهاجم هر کدام در جریان پیروزی 7 بر صفر تیمشان مقابل اندونزی در دور دوم مقدماتی جام جهانی هت تریک کردند. آنها قبل از آن در جریان پیروزی 4 بر یک سوریه در مسابقه رفت با اندونزی، هر کدام یک گل به نام خود ثبت کرده بودند. با وجود این رکورد رافع جالب‌تر است چون وی همه گلهایش را پس از ورود به زمین در نیمه دوم زده است.

از سوی دیگر عراق قهرمان جام ملت‌های آسیا به خاطر جایگاه کنونی خود در مرحله گروهی مقدماتی جام جهانی از "مهدی کریم" سپاسگذار باشد. 4 گلش به عراق کمک کرد با پیروزی مقابل پاکستان راهی دور سوم شد.

عراق پس از پیروزی 7 بر صفر در دیدار رفت، با تساوی بدون گل مقابل پاکستان در مسابقه برگشت، جایگاه خود را در جمع 20 تیم راه یافته به دور سوم تثبیت کرد.

"جونگ چول مین" از تیم کره، دیگر بازیکنی است که باید بازی اش را در دور سوم تماشا کرد. این مهاجم 19 ساله دو سال پیش در تمامی مسابقات کره شمالی در رقابت‌های جام جهانی زیر 17 سال و تابستان امسال در جام جهانی زیر 20 سال که در کانادا برگزار شد، بازی کرد. وی گلزنی در مقدماتی جام جهانی را با یک هت تریک مقابل مغولستان و یک هت تریک دیگر در مسابقه برگشت در پیونگیانگ شروع کرده است.

کره شمالی بازیکن دیگری هم با نامی شبیه جونگ اما بسیار متفاوت نسبت به وی در اختیار دارد. "پاک چول مین" دیگری بازیکنی است که با زدن سه گل، نقش اساسی در پیرورزی در مجموع 9 بر 2 کره مقابل مغولستان داشت.

با توجه به شروع مسابقات دور سوم مقدماتی جام جهانی با حضور پنج تیم برتر آسیا از بهمن ماه هنوز خیلی زود است که بگوییم چه کسی بهترین گلزن این رقابت‌ها خواهد شد.

پنج تیم برتر آسیا یعنی استرالیا، ایران، ژاپن، کره جنوبی و عربستان که از مرحله سوم رقابت برای صعود به جام جهانی را شروع می‌کنند، بازیکنان زیادی دارند که یک سر و گردن از آنهایی که تا کنون در تعداد گل‌های زده شده در مقدماتی جام جهانی 2010 در آسیا پیشتاز هستند، بالاترند.

"تیم کاهیل" و "هری کیول" از استرالیا، "وحید هاشمیان" از ایران، "نائوهیرو تاکاهارا" از ژاپن، "لی چون سو" از کره جنوبی و "یاسر القحطانی" از عربستان رکوردهای خوبی در دوره‌های گذشته جام جهانی از خود به جای گذاشته‌اند و امیدوارند در مسابقات آتی، بر تعداد گل‌های خود در مقدماتی این رقابت‌ها بیفزایند.