10 اتفاق مهم فوتبال آسیا در سال 2007
فوتبال آسیا در سال2007 اتفاقات مهمی را شاهد بود که سایت گل10 رویداد مهم این سال را به انتخاب خود، ارائه کرده و یکی از موارد مورد اشاره ادامه بلاتکلیفی در فوتبال ایران است.

به نقل از ایرنا، گزارش سایت گل را در خصوص 10 اتفاق مهم فوتبال آسیا در سال 2007 را در زیر می خوانید:
1- ?قهرمانی عراق در جام ملتهای آسیا:

در مورد مهمترین اتفاق فوتبالی سال2007 ?در آسیا کمتر کسی تردید دارد که قهرمانی تیم ملی عراق در جام ملتها را باید برگزید.

شماری از بازیکنانی که اعضای خانواده و دوستانشان را در درگیریهای جاری در این کشور از دست داده‌اند، تیمی که چندین سال است در خانه خود طعم میزبانی را نچشیده و سرمربی به نام "ژوروان ویه‌را" که تنها چند هفته قبل از مسابقات مسئولیت سرمربیگری را قبول کرد و جانشین کسی شد که از بیم جانش استعفا کرده بود، مشخصات قهرمان جام ملتهاست.

با وجود همه مشکلات، تیمی که فرسنگ‌ها با مدعی بودن فاصله داشت، داعیه دار قهرمانی یعنی استرالیا را در مرحله نخست شوکه کرد، کره جنوبی را در نیمه نهایی مغلوب ساخت و با گل "یونس محمود" در یک فینال سراسر هیجان و شور برابر عربستان، به قهرمانی دست یافت. عراق در سراسر جهان به تیتر نخست رسانه‌های جمعی تبدیل شد.
2- اردوی منچستریونایتد در مالزی:

"بی شرمانه است، این تفکر استثماری است و اصلا جوانمردانه نیست." باشگاه منچستریونایتد قبلا هم با القابی مانند خودخواه و خودبزرگ بین متهم شده بود اما این بار مجبور شد در برابر "محمد بن همام"، رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا، عقب نشینی کند.

منچستر به‌خاطر برنامه‌ریزی یک دیدار نمایشی در کوالالامپور در خلال رقابتهای جام ملتهای آسیا در مالزی، خشم مقامات فوتبال آسیا را برانگیخت. کنفدراسیون فوتبال آسیا در برابر این باشگاه ایستادگی کرد و این اقدام در سراسر قاره مورد تقدیر قرار گرفت.

3- علاقه‌مندی انگلیسی‌ها به یاسر القحطانی و نشاط اکرم:

درحالیکه بازیکنان چینی، ژاپنی، ایرانی و کره جنوبی از سالهاپیش برای آزمودن بخت خود راهی لیگ‌های اروپایی شده اند، انتظار برای درخشش یک بازیکن عرب در اروپا هنوز ادامه دارد.

در روزهای اخیر دو تن از بهترین بازیکنان عرب "یاسر القحطانی" و "نشاط اکرم" مورد توجه باشگاه منچسترسیتی قرار داشتند. القحطانی، بهترین بازیکن آسیا در سال جاری، برای امضای قرارداد به توافق نرسید اما همتای عراقی او هنوز فرصت دارد.
4- ?بازیکنان کره جنوبی در انگلیس:

ظاهرا ارتباط خاصی میان کره جنوبی‌ها و انگلیس وجود دارد. "لی دونگ گوک" در ژانویه سال 2007 به میدلزبورو ملحق شد تا شمار بازیکنان کره جنوبی در لیگ برتر را به عدد چهار برساند.

در آستانه آغاز فصل نقل و انتقالات زمستانی، بازیکنان دیگری به نام سونگ چونگ گوک، چوی سونگ گوک، لی هو، کیم دو هئون و چو جاء جین در حال تمرین یا مذاکره با تیم‌های انگلیسی هستند.
5- ?تولد دوباره فوتبال هند:

شمار باشگاههای انگلیسی علاقمند به هند، در حال افزایش است و شاید چین جدیدی باشد. درست یا غلط، کشور کریکت باز هند در تلاش برای توسعه محبوبیت فوتبال است. فوتبال ریشه‌های عمیقی در این کشور دارد و رقابتهای "دورند کاپ" سومین رویداد با سابقه در جهان است.

یکی از جدیدترین لیگ‌های این کشور "آی.لیگ" است که با حضور 10 تیم حرفه‌ای شروع به کار کرد. زمان زیادی لازم است تا هند از تمام ظرفیت هایش استفاده کند اما اساس کار در سال 2007 پایه‌گذاری شد.

6- ?خرید منچسترسیتی توسط نخست وزیر پیشین تایلند:

هواداران فوتبال انگلیس نگران رشد علاقمندی سرمایه داران آمریکایی به خرید باشگاههایشان بودند اما فروش باشگاه منچسترسیتی به "تاکسین شیناواترا" نخست وزیر سابق تایلند، بیش از همه جنجال ساز شد. با توجه به پول هنگفتی که به باشگاه تزریق شده، هواداران اهمیتی هم به اوضاع حقوق بشر در تایلند نمی‌دهند.

با این اتفاق سه بازیکن تایلندی به عضویت منچسترسیتی درآمدند و قرار است این تیم به یکی از محبوبترین باشگاه‌ها در آسیا تبدیل شود.

7- احیای فوتبال جنوب شرق آسیا

کنفدراسیون فوتبال آسیا به خاطر اعطای میزبانی رقابتهای جام ملتها به چهار کشور، مورد انتقاد قرار داشت اما در سه کشور اتفاقات خوبی رخ داد.

ویتنام به مرحله حذفی راه یافت، اندونزی در خارج از زمین موفق بود و 250 هزار تماشاگر هیجان زده، سه مسابقه این تیم در مرحله نخست را تماشا کردند.

تایلند به مرحله یک هشتم راه یافت اما باخت به استرالیا مانع از حضور آنان در یک چهارم نهایی شد. مالزی نتایج خوبی کسب نکرد اما جام ملتها برای جنوب شرق آسیا دستاوردهای مثبتی داشت.

8- ادامه بلاتکلیفی در ایران

فوتبال ایران چه درداخل و چه خارج از زمین سال خوبی نداشت. ستارگانی مثل علی کریمی، مهدی مهدوی کیا و وحید هاشمیان در بوندسلیگا (لیگ دسته اول باشگاههای آلمان) موفق نبودند. جواد نکونام قبل از اینکه مصدوم شود، در تیم اوساسونا اسپانیا خوب درخشیده بود اما با این آسیب دیدگی تا پایان فصل غایب است.

تیم ملی در مرحله یک چهارم نهایی جام ملتها حذف شد و شماری از سرمربیان اروپایی پیشنهاد کرسی سرمربیگری این تیم را که هنوز خالی است، در آستانه شروع رقابتهای مقدماتی جام جهانی 2010 رد کردند.

رابطه فدراسیون فوتبال ایران با فیفا (فدراسیون بین‌المللی فوتبال) هنوز دچار مشکل است و در کل، از یاد بردن این سال بهتر است.

9- قهرمانی اوراوا ردز در جام باشگاههای آسیا

رقابتهای جام قهرمانان باشگاه‌های آسیا در برخی مقاطع زمانی از اعتبار چندانی نزد کشورهای شرق آسیا برخوردار نبود. بویژه در ژاپن که اعتقاد داشتند قهرمانی در این جام، ارزش چندانی در برابر آن همه تلاش ندارد.

اوراوا ردز تمام این تفکرات را تغییر داده و به فینال رسید. پیکار این تیم با سئونگنام ایلهوا کره جنوبی در مرحله نیمه نهایی، نشان داد که سطح واقعی رقابتها باید چگونه باشد و غلبه بر تیم سپاهان ایران در فینال، در حضور60 هزار تماشاگر اعتباری که می‌بایست، به این رقابتها بخشید.

10- ناکامی استرالیا در آسیا

کاملا طبیعی بود که تیم ملی فوتبال استرالیا با وجود ستارگانی مثل هری کیول، تیم کاهیل، مارک ویدوکا و لوکاس نیل، مدعی بلامنازع قهرمانی در جام ملتها شناخته شود و نیل حتی پیش بینی کرده بود که بدون باخت تا کسب قهرمانی پیش خواهند تاخت.

اما سرنوشت جام ملتها آنگونه که پیش بینی شده بود، رقم نخورد و استرالیا در جنوب شرق آسیا دچار مشکل شد. تنها، گل دیرهنگام کاهیل توانست یک امتیاز از دیدار نخست برابر عمان، برای استرالیا به ارمغان آورد و اوضاع برابر عراق وخیم تر شد. این رقابتها، هشداری بود که استرالیا را از خواب خوش بیدار کرد تا بدانند فوتبال آسیا برخلاف انتظار آنها، پیاده روی در پارک نیست.